Vi var samlet fire kvinder i sommerhus og kom omkring lidt af hvert ift. livets udfordringer. Og på et tidspunkt kom vi ind på det vanskelige ved at få meldt et budskab klart og tydeligt ud, samtidig med, at du evner at blive på egen banehalvdel. I teorien kan det være så enkelt, men i praksis sker det alt for ofte, at du ryger i dine følelsers vold og får peget fingre af modparten, som bliver såret eller fornærmet.

Men min dejlige veninde havde lært et simpelt kommunikationsværktøj, som bare var godt.

Hun kaldte det “De 4 trin”, og du får det her til fri afbenyttelse:

  1. Hvad ser jeg/hvad oplever jeg i situationen?
  2. Hvad gør det ved mig?
  3. Hvad har jeg brug for?
  4. Hvad beder jeg om?

Hun kom med et konkret eksempel fra hendes hverdag, som teamleder, hvor hun ofte blev forstyrret og afbrudt, når hun sad koncentreret og lavede vagtplan.

  1. Jeg oplever, at jeg gang på gang bliver afbrudt og forstyrret af spørgsmål fra kollegaer
  2. Jeg bliver stresset og irriteret
  3. Jeg har brug for arbejdsro
  4. Jeg beder om en lukket dør og uforstyrrethed mellem 10-11

Held og lykke med de konstruktive jeg-budskaber.

Kærligst Charlotte

 

sommerhus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *