Kender du til følelsen af, at du virkelig ville ønske, at din hjerne havde installereret en stop knap, som du kunne aktivere, når dine tanker myldrede?

Det gør jeg. Da jeg i sin tid var ramt af stress, kunne jeg finde på at spørge min mand, om han ikke lige kunne trykke på knappen?! Vi legede, at den sad lige midt i bekymringsrynken mellem øjnene. Men uanset hvor hårdt han trykkede, kørte mine tanker nu videre. Jeg prøvede så selv at styre dem, hive dem ud af hjernen enkeltvis, se på dem, analysere, forsøge at lave dem positive, eller at kommandere dem væk. Lige lidt hjalp det.

Efterhånden forsvandt stressen, men det er en anden historie. I dag skal det handle om tanker. De hersens gruble og bekymringstanker, som er årsag til mange problemer, og kan skabe stress, angst og depression.

Jeg er i øjeblikket ved at tage en uddannelse som metakognitiv stress-mentor. Og her lærer vi at håndtere tankerne på en helt ny måde. En metode, der umiddelbart virker så enkel, at man tror, at det er løgn. Vi lærer nemlig at lade tanker være. Simpelthen at lade være med at tillægge dem så høj værdi og undgå at fokusere så meget på dem. Baseret på en teori om, at hjernen og sindet faktisk kan hele sig selv, hvis der er ro til det. Sammenlignet med et sår, som vi undlader at gøre værre ved at kradse i det.

Og hvordan gør man så det? Ja, der er mange måder at træne det på. Og efterhånden som jeg lærer dem, vil jeg dele dem med dig her på bloggen. Men først om fremmest ville jeg introducere dig for ideen.

Hvordan ville det være for dig, hvis du kunne lære at lade dine tanker være? Lære at reducere dit tankemylder og i stedet kunne være fokuseret på at leve livet?

Hvis du forsøger at tvinge dine tanker til at stoppe, virker det ofte stik mod hensigten. Det svarer til, at du forsøger at holde en badebold under vand. Det kan du gøre for en tid, men du bruger en del energi på at holde bolden nede under overfladen, og når du slipper, kan du være sikker på, at bolden ryger op igen. Og så er du lige vidt…

Så ideen om at få installeret en stopknap, må du desværre også slippe.

Kærligst Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *