Stop bekymringstanker og stress med metakognitiv terapi

  • Bekymrer du dig for meget?
  • Plages du af tankemylder?
  • Sover du dårligt om natten?
  • Er du ramt af stress, angst eller depression?

Metakognitiv terapi er en ny og effektiv terapiform, som virker hurtigt og effektivt

I modsætning til andre terapiformer går du ikke ind og forsøger at ændre tanker eller prøver at stoppe dem.

For effekten heraf er ikke effektiv på lang sigt.

I metakognitiv terapi lærer du i stedet at kontrollere dine tankeprocesser.

Du lærer, at du selv kan kontrollere dine tankeprocesser og arbejder med håndteringen af tankerne og ikke tankerne i sig selv. Metoden er ukompliceret, effektiv og enkel og på mange måder et opgør med de kendte metoder til at forstå og behandle psykiske lidelser og stress.

Du vil lære psykisk fleksibilitet og styrke, så du fremover kan fokusere på de ting, du kan kontrollere og lade resten være. Du vil blive handlekraftig og opleve, at du får meget mere tid til at skabe et liv med mening og hverdagsglæde, nu hvor du ikke længere spilder livet med at bekymre dig og gruble.

Metakognitiv terapi gør sit indtog verden over, fordi det er enkelt og brugbart, som Tine siger her:

“Jeg havde det personligt svært pga. depression og efterfølgende hjerneskade. Jeg brugte meget tid på at bekymre mig om ALT! Jeg blev bestormet af tanker, som låste mig fast, så jeg følte, at jeg ingen vegne kom. Jeg var meget grådlabil, var bitter, sov elendigt, havde svært ved at finde glæde og acceptere, hvordan mit liv så ud. Følte ikke jeg havde nogen fremtid på arbejdsmarkedet.  Hvem kunne bruge ‘sådan en som mig ‘ ?! Jeg har i forbindelse med min sygemelding deltaget i kognitiv terapi flere gange. Hver gang er jeg endt ved start. Jeg havde ikke udviklet mig, havde ikke ‘knækket koden’, eller så virkede den kode bare ikke på mig.

De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen. Det er en proces, en udvikling, en ny uddannelse. Det tager tid.  Og jeg skulle hele tiden mindes om teknikerne når vi mødtes, indtil de blev en integreret del af mig. (Jeg er endt med at blive dygtig 😉) 

Det er ikke nemt at sidde overfor et menneske, man ikke kender og åbne op for hvor mislykket, ulykkelig, magtesløs man føler sig. Men det var temmelig nemt overfor Charlotte. Hun er empatisk, lyttende, tydelig og forståelig i de teknikker og hjemmeopgaver man får for. Og hun er meget lattermild. Et dejligt plus.

I dag har jeg fået et flexjob, en arbejdsplads hvor de syntes, at jeg er et fantastisk match. Jeg tror på mig selv …, Jeg er stadig sårbar, ryger stadig ned i ‘hullerne på vejen’, men jeg kommer hurtigt op hver gang. Jeg har fået en rygsæk med redskaber, som jeg ved, jeg skal bruge resten af mit liv, og som jeg, til forskel fra tidligere metoder / terapier kan huske … 

Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. “

Så 5 store stjerner fra mig ⭐⭐⭐⭐⭐

Tine Stub Gade

Metakognitiv terapiforløb indeholder:

  • 5 individuelle sessioner
  • En personlig mappe og notesbog til forløbet
  • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af stress, angst eller depression
  • En lydfil som hjælper dig med at træne din opmærksomhed
  • Hjemmeopgaver mellem hver mødegang
  • En plan for hvordan du undgår tilbagefald

Pris: 5975,-  som betales ved opstart. Der er mulighed for at betale i to rater.

Du har også mulighed for at bestille en times introduktion til  metoden for 1195, –

Virksomheder +moms.

Hvordan får du hjælp?

Send en sms på 21 43 51 34 for at bestille tid eller brug kontaktformularen her på siden.

Samtalerne finder sted på mit kontor i Gundsølille, lige uden for Roskilde. Der går bus til døren. Det er 30 minutters bilkørsel fra København.

 

Charlotte Hyldgaard

Neokognitiv stresscoach

Aut. ergoterapeut med 25 års erfaring