”Jeg er jo sådan lidt doven i det”, ”Jeg er et stort rodehoved”, ”Jeg er en knold til at lukke relationer”…

Kunne en sætning som denne komme fra din mund? Fællesnævner for udtalelserne er, at de på ingen måde er støttende og positive overfor dig selv. Og ved du hvad? Jeg sagde selv en af dem under min supervision forleden. Men sætningen var kun lige kommet ud af min mund, før min terapeut bremsede mig. ”Er du ligefrem en KNOLD, Charlotte?!” Ahh…sådan konfronteret med mine egne ord, kunne jeg godt høre det og moderere lidt på udsagnet. Vi kom til at grine. Måske kunne jeg være en TROLD? Dernæst blev jeg udfordret med et af mine egne favorit spørgsmål: ”Er det sandt?”

Og mens jeg søgte tilbage i mine erindringer, gik det op for mig, at det ikke længere var min sandhed. Faktisk havde jeg øvet mig så meget, at jeg var blevet bedre til at lukke relationer. Bedre til at mærke efter, hvad der tjente mig og til at markere mine egne grænser. Det var bare ikke gået helt op for mig endnu.

Prøv at tænke over nogle af dine egne begrænsende, negative overbevisninger om dig selv. ”Jeg er sådan en der….”

Er det i virkeligheden gamle sandheder, som har ændret sig, uden du har opdaget det? Måske var du doven engang, men er nu blevet mere aktiv? Måske er du faktisk blevet mere organiseret, og så fremdeles…

Hvis det er svært for dig at se forandringerne, kan du evt. få hjælp af andre til at finde eksempler.

Brug spørgsmålene: ”Er det sandt at…?”, ”Er der situationer, hvor det ikke er/har været sandt?”

Kærligst trolden

 

trold

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *