Det sker for mig gang på gang, faktisk slår det sjældent fejl. Altså medmindre jeg ligefrem går baglæns og bider mærke i hvert eneste kendetegn.

Jeg. farer.vild. Jeg gør det konsekvent på store offentlige toiletter. Ja, grin du bare, men alle dørene ligner jo hinanden, og når man ikke kan huske, hvilken man kom ind af, så er det faktisk svært at finde ud. Og af og til kan det faktisk betyde, at man kommer til at gå ind på herretoilettet. Tro mig, det er pinligt. Min manglende stedsans er en kilde til irritation, som heldigvis har fået bedre vilkår, efter gps’en er opfundet. Den kan bare være pokkers længe om at opfange signalerne, ikke?

Nå, men er der en pointe med at fortælle dig dette? Ja og det handler ikke om min elendige stedsans, det handler om, hvad jeg siger til mig selv. For det er ikke pænt. Jeg ville aldrig fortælle min bedste veninde, at hun var et stort kvaj, fordi hun ingen stedsans havde. Og det gør det ikke bedre, at jeg står og taler mig selv ned. Tværtimod. Det hjælper langt mere, når jeg kan sige PYT og grine lidt af mig selv. Og tænke, at det jo sikkert bare skyldes, at mit hoved er fyldt op af tanker, og ikke at jeg er helt tanketom… For så kan jeg huske mine strategier og gå baglæns ind på toilettet, bide mærke i visuelle kendetegn og den slags.

Og jeg kan fortælle historien med selvironi til mine mentees som et eksempel på vigtigheden af at tale blidt til sig selv og måske tilføje lidt latter. For hold da op, hvor hører jeg ofte folk tale sig selv og situationer ned. Et sprogbrug både indre og ydre, der handler om hvor håbløst alting er, hvordan livet er en kamp, og alting er op af bakke. Og hvor dialogen på ingen måde er støttende og opbyggelig i forhold til at finde vejen frem.

Så langt hellere sige; Jeg har ikke lært det….endnu…Jeg gør mit bedste….Så kan jeg så meget andet…Jeg tager et skridt af gangen…PYT med det

Så nej, jeg er ikke et STORT kvaj, muligvis liiidt distræt. Og næste gang der lyder en desperat kalden fra et offentligt toilet, så hjælp mig venligst ud.

“At fare vild er en måde at lære at finde vej på”

toiletsymbol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *