Kender du det, at du ønsker en forandring, men ikke har det fornødne mod til at tage det første skridt?

I så fald er du ikke alene. Jeg vil faktisk vove at påstå, at det er meget almindeligt at have det sådan.

Måske kender du så også til, at du endelig får taget dig sammen til en given handling, og bagefter spørger dig selv undrende: “Hvad var jeg egentlig så pokkers bange for?!”

Da jeg besluttede mig for at opstarte en virksomhed, der tilbyder mentorskab, besluttede jeg mig samtidig for, at jeg selv ville have en mentor. For uanset hvor meget du har beskæftiget dig med personlig udvikling, så vil du altid have blinde vinkler, som du ikke selv er i stand til at se, og du vil have et behov for sparring.

Først opsøgte jeg en person, jeg havde fået varmt anbefalet af en anden. Det viste sig slet ikke at være det rigtige. Faktisk kom jeg til at føle mig helt forkert i den persons selskab. Og det er jo lige netop det modsatte, man ønsker sig ved et mentorskab. Sammen med din mentor, skal du turde være dig selv. Her skal du opleve, at du får tilbudt  et nærværende og trygt rum, hvor du vil kunne vokse. Og kemien skal være på plads.

Derfor begyndte jeg at lede efter en anden mentor. Jeg fandt ham gennem mit netværk, men turde i første omgang ikke spørge, om han kunne tænke sig at blive min mentor. Så jeg måtte tage tilløb. Sådan har jeg det, når jeg mangler mod. Jeg skal gå rundt om mig selv, nogle gange i dagevis, andre gange endnu længere. Mens jeg lytter til min indre dialog, der debatterer. Tør jeg? Hvad hvis han siger nej? Hvad er det værste, der kan ske? Hvad vil jeg gå glip af, hvis jeg ikke spørger? Jeg forestiller mig, at jeg har en lille pæn engel og en lille modig djævel siddende på hver skulder. Indimellem tror jeg faktisk, at de sidder der og rækker tunge af hinanden.

I min verden er djævlen den lille modige, og som regel vinder hun, hvis det er vigtigt nok for mig. Derfor fik jeg også taget tilløb nok, til at jeg en dag turde vove springet, selv om jeg var bange.

Og ved du, hvad der skete? Han sagde: “Naturligvis, vil jeg det!” Og jeg fik den bedste mentor, jeg kunne tænke mig. Samtidig med, at jeg endnu engang blev mindet om, at mod ikke handler om fravær af frygt, men om at handle til trods for frygten…

Hvad er du pokkers bange for?

“Mod er at være skræmt til døde – og alligevel sadle op.”

John Wayne

engel, djævel

Ps.

Har du behov for at blive støttet til at handle?

Så kan du læse mere om mentorskab her

 

Comments are closed.